NO EM PRESSIONIS!

presion-social

NO EM PRESSIONIS!

#CPNnoempressionis

presion-socialL’entrada a l’adolescència suposa un allunyament dels pares com a referents bàsics.És un moment on la necessitat d’autoafirmació apareix amb més força. Els iguals pasen a ser els principals referents, el mirall on mirar-se, i és per això que la pertenença a un grup esdevé un element fonamental pel seu desenvolupament en aquesta etapa vital.

El grup de pertinença passa a ser un dels elements més importants a l’hora d’entendre les conductes individuals dels adolescents. Per tant, la pressió que el grup faci sobre cada membre condicionarà en diferent mesura la seva conducta. Ès per això que és tant important tenir present aquest tipus de pressió per saber detectar i reaccionar davant situacions en el que el nostre posicionament és diferent al dels líders del grup.

Sovint la por a quedar fora del grup provoca que l’adolescent acabi fent allò que mai hauria fet per si sol, i que en un primer moment li fa sentir malament. És en aquest moment quan ha de decidir quin camí vol agafar, i quan la pressió del grup és massa gran o no hi ha cap adult proper amb qui parlar, acaba acceptant el nou rol per poder seguir formant part del grup.

En la següent activitat SCAP els alumnes podran construir conjuntament el significat de la pressió del grup, de les repercussions -tant positives com negatives- que aquesta pot tenir i les maneres de fer-li front quan és clarament perjudicial.

 

Guia pel professor

En aquesta guia trobaràs l’activitat SCAP desenvolupada en tres sessions. Cadascuna de les sessions té els seus propis objectius educatius, sent a l’hora part d’un tot que suposa l’activitat en si.

Sessions

Sessió 1. T’agrada que et pressionin?

Sessió 2. Thirteen

Sessió 3. Ajuda als altres